);

Kasze, ziarna, płatki, otręby

Kasze, ziarna, płatki, otręby

Kasza ORvita jest produktem naturalnym wyprodukowanym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.

Dostępne rodzaje kasz to: grysik pełnoziarnisty, kasza drobna (habermus) oraz z całego ziarna (tzw. ryż orkiszowy).

Dlaczego warto jeść kaszę?

Według św.Hildegardy z Bingen ciepłe ziarno orkiszu (w postaci kaszy drobnej, grubej czy płatków) jest najlepszym pokarmem starterowym rozpoczynającym dzień.

 

Płatki ORvita są produktem naturalnym, wytworzonym  w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.

Jest to sprasowane całe ziarno orkiszu, dzięki czemu zawierają dużo błonnika oraz zachowują cenne właściwości zdrowotne.  W produkcji płatków nie są używane żadne dodatki chemiczne.

Otręby orkiszowe ORvita to produkt naturalny powstały z przemiału ekologicznego zboża orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn.

Otręby to w głównej mierze zewnętrzna warstwa ziarna, zawierająca najwięcej błonnika i minerałów.

Kasza ORvita jest produktem naturalnym wyprodukowanym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.

Dostępne rodzaje kasz to: grysik pełnoziarnisty, kasza drobna (habermus) oraz z całego ziarna (tzw. ryż orkiszowy).

Dlaczego warto jeść kaszę?

Według św.Hildegardy z Bingen ciepłe ziarno orkiszu (w postaci kaszy drobnej, grubej czy płatków) jest najlepszym pokarmem starterowym rozpoczynającym dzień.

 

Płatki ORvita są produktem naturalnym, wytworzonym  w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.

Jest to sprasowane całe ziarno orkiszu, dzięki czemu zawierają dużo błonnika oraz zachowują cenne właściwości zdrowotne.  W produkcji płatków nie są używane żadne dodatki chemiczne.

Otręby orkiszowe ORvita to produkt naturalny powstały z przemiału ekologicznego zboża orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn.

Otręby to w głównej mierze zewnętrzna warstwa ziarna, zawierająca najwięcej błonnika i minerałów.