Kasze, ziarna, płatki, otręby
Kasza ORvita jest produktem naturalnym wyprodukowanym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.
Dostępne rodzaje kasz to: grysik pełnoziarnisty, kasza drobna (habermus) oraz z całego ziarna (tzw. ryż orkiszowy).
Dlaczego warto jeść kaszę?
Według św.Hildegardy z Bingen ciepłe ziarno orkiszu (w postaci kaszy drobnej, grubej czy płatków) jest najlepszym pokarmem starterowym rozpoczynającym dzień.
Płatki ORvita są produktem naturalnym, wytworzonym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.
Jest to sprasowane całe ziarno orkiszu, dzięki czemu zawierają dużo błonnika oraz zachowują cenne właściwości zdrowotne. W produkcji płatków nie są używane żadne dodatki chemiczne.
Otręby orkiszowe ORvita to produkt naturalny powstały z przemiału ekologicznego zboża orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn.
Otręby to w głównej mierze zewnętrzna warstwa ziarna, zawierająca najwięcej błonnika i minerałów.
Kasza ORvita jest produktem naturalnym wyprodukowanym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.
Dostępne rodzaje kasz to: grysik pełnoziarnisty, kasza drobna (habermus) oraz z całego ziarna (tzw. ryż orkiszowy).
Dlaczego warto jeść kaszę?
Według św.Hildegardy z Bingen ciepłe ziarno orkiszu (w postaci kaszy drobnej, grubej czy płatków) jest najlepszym pokarmem starterowym rozpoczynającym dzień.
Płatki ORvita są produktem naturalnym, wytworzonym w 100% z ekologicznego ziarna leczniczej, prastarej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.
Jest to sprasowane całe ziarno orkiszu, dzięki czemu zawierają dużo błonnika oraz zachowują cenne właściwości zdrowotne. W produkcji płatków nie są używane żadne dodatki chemiczne.
Otręby orkiszowe ORvita to produkt naturalny powstały z przemiału ekologicznego zboża orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn.
Otręby to w głównej mierze zewnętrzna warstwa ziarna, zawierająca najwięcej błonnika i minerałów.