);
Kasza gryczana niepalona pochodzi z ziarna z upraw naturalnych i ekologicznych. Otrzymywana jest z nasion gryki.
Jej dużą zaletą jest także łatwostrawność i fakt, że nie zawiera glutenu.
Z tego względu jest szczególnie polecana osobom cierpiącym na jego nietolerancję.
Ponadto kasza gryczana niepalona jest produktem o bogatych właściwościach odżywczych.
Dobrze smakuje jako dodatek obiadowy do mięs, warzyw, gulaszu.
Ciekawą propozycją jest wersja śniadaniowa kaszy gryczanej z niewielką ilością ciepłego mleka (może być roślinne) oraz miodem.
Gotuje się ją w proporcji: 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu
Składniki: 100% kasza gryczana niepalona z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 75 g
w tym cukry – 2,6 g
Białko – 12 g
Sól – 0,03 g
Kraj pochodzenia: Polska
Nr certyfikatu eko: COBICO NR PL-03-001216