Mąka orkiszowa, jasna zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Jest delikatna w smaku i strukturze. Bułeczki orkiszowe, naleśniki, kluseczki, biszkopty, ciasteczka są przysmakiem nie tylko dzieci ale i osób starszych.
Znajduje ona zastosowanie zarówno w gotowaniu jak i w wypiekach kulinarnych. Mąkę jasną można mieszać z mąką orkiszową ciemną (z pełnego przemiału).
Mąka orkiszowa Orvita
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica,
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid) wzmacniający odporność organizmu
- jest łatwo przyswajalna i lekkostrawna
Dostępne opakowania: 1kg, 5kg, 10kg
Przepisy na potrawy z mąki Orvity można znaleźć na naszym blogu: https://orvita.pl/blog
Produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikacja: PL-EKO-04
Rolnictwo Polska
Producent:
ORvita.pl Sp. z o.o.
ul. Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodatkowe informacje:
Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl