);
Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny ORvita to makaron wytworzony metodą tłoczenia z eko mąki orkiszowej jasnej (typ 630) ORvita, która powstała w wyniku przemiału ekologicznego ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny zawiera na jeden kilogram mąki orkiszowej trzy jaja. Makaron ORvita jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki.
Makaron orkiszowy zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Ze względu na jego wysoką rozpuszczalność orkiszu jest on szybki w przyrządzaniu. W zależności od formy makaronu, makaron należy gotować od 2- 5 minut.
Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny występuje w sześciu formach i znajduje swoje zastosowanie jako dodatek do zup (szczególnie do rosołu), jako składnik sałatek, zapiekanek, jako dodatek do dań głównych – może zastąpić ziemniaki. Makaron można podawać na słodko np. jako potrawę wigilijną „Makiełki”
Eko Orkisz ORvita
- jest uprawiany w sposób ekologiczny (wszystkie nasze pola posiadają certyfikat EKO)
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologię organizmu
- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu
Dostępne opakowania: 400g
Dostępne formy makaronu orkiszowego, jasnego, jajecznego ORvita:
Świderek, Kolanko małe, Nitka rosołowa, Krajanka prosta, Muszelka, Rigatoni, Fettucine, Wstążka i Łazanka
Sposób przygotowania makaronu orkiszowego:
Gotować ok. 2-3 minut drobne formy makaronu orkiszowego, 4-5 minut grubsze formy makaronu w dużej ilości wody. Do wody można dodać łyżeczkę oleju. Po ugotowaniu makaron można krótko przepłukać wodą.
Producent:
Orvita.pl Sp. z o.o.
Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodatkowe informacje:
Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl