);
Wszystkie produkty orkiszowe Orvita wytwarzamy z naszego prastarego ziarna orkiszu Oberkulmer Rotkorn, które uprawiamy sami z największą dbałością na w 100% ekologicznych certyfikowanych polach.
Mąka orkiszowa eko typ 630 ORvita to mąka jasna (biała), otrzymana z ziarna leczniczej, prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn, która jest główną odmianą zalecaną przez Hildegardę z Bingen.
Zboże orkiszu uprawiane jest na terenie naszego kraju w sposób ekologiczny i odpowiedzialny (bez pestycydów, fungicydów, Randapu i innych). Mąka orkiszowa ORvita jest produktem ekologicznym bez dodatków chemicznych jak konserwanty, wybielacze czy rozpulchniacze.
Więcej na temat uprawy ziarna oraz wytwarzania produktów Orvita można przeczytać w artykule:
Mąka orkiszowa, jasna ekologiczna zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Jest delikatna w smaku i strukturze. Bułeczki orkiszowe, naleśniki, kluseczki, biszkopty, ciastka są przysmakiem nie tylko dzieci, ale i osób starszych.
Znajduje ona zastosowanie zarówno w gotowaniu jak i w wypiekach kulinarnych. Mąkę jasną można mieszać z mąką orkiszową ciemną (z pełnego przemiału).
Mąka orkiszowa ORvita EKO
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid) wzmacniający odporność organizmu
- jest łatwoprzyswajalna i lekkostrawna
Dostępne opakowania: 1kg, 5kg, 10kg
Przepisy na potrawy z mąki Orvity można znaleźć na naszym blogu: https://orvita.pl/blog
Produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikacja: PL-EKO-04
Rolnictwo Polska
Producent:
ORvita Sp. z o.o.
ul. Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodatkowe informacje:
Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl