ORKISZOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ

                          BUŁKA Z CZEKOLADĄ

Oto przepis:
500 gr mąki orkiszowej jasnej 630 Orvita
200 ml mleka
50 gr masła
20 gr drożdży
1 jajko
3 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
masa czekoladowa (może być z lekko rozpuszczonych kostek czekolady)

Mleko podgrzać, dodać masło i cukier, wymieszać. Po przestygnięciu dodać rozkruszone drożdże i również wymieszać Mąkę, jajko i sól wsypać do miski. Dolać mleko z rozpuszczoną zawartością i dobrze wyrobić. Zostawić do wyrośnięcia. Uformować bułeczki wkładając do środka łyżkę masy czekoladowej i piec w temp. 180 st ok. 15 - 20 min z termoobiegiem.
Smacznych wrażeń :)

              

FOTO BY ALDONA SZABŁOWSKA