);

BIOLEX BIO 100G | MIESZANKA PRZYPRAW NA ODPORNOŚĆ, Posch

  • szt.
  • 49,90 zł

Biolex to mieszanka 4 najsilniejszych przypraw Św. Hildegardy: cynamonu cejlońskiego,
korzenia bertramu, korzenia galgantu i korzenia imbiru.

Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.

Cynamon „ jest bardzo gorący, ma w sobie duże siły(…) W człowieku, który często go spożywa, zmniejsza ilość złych soków i przysparza dobrych”.(„Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

 

Bertram „(…) jest pożyteczny i dobry zarówno dla chorych, jak i dla zdrowych. Bowiem często spożywany przepędza z człowieka chorobę i zapobiega jej”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Jest przydatny podczas przeziębień, wzmacnia układ odpornościowy, usuwa zaflegmienie, wspomaga wydzielanie śliny.

Galgant „jest prawie całkowicie gorący,(…) i odznacza się szerokim zakresem działania”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Imbir „ jest bardzo gorący (…). Kto ma suchość w ciele i prawie już umiera, ten powinien rozdrobnić imbir, zaś otrzymany proszek spożywać w umiarkowanych ilościach(…)a poczuje się lepiej, bowiem nagły żar [imbiru], jaki u osób osłabionych podnosi się w posiłku, krzepi suche członki człowieka”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Te cztery przyprawy są opisywane przez Hildegardę jako ciepłe lub wręcz gorące, które mają w sobie dużo siły. Połączone razem w mieszance odznaczają się szerokim zakresem działania. Stawiają na nogi nasz układ odpornościowy, działają wzmacniająco. Mieszanka polecana jest również jako wsparcie w walce z infekcjami wirusowymi. Pozytywne właściwości mieszanki przypraw Biolex można wykorzystać na różne sposoby. Dodać jako przyprawę (1 łyżeczkę) do Habermusu lub jako mocny dodatek do herbaty lub gotowanego wina.

Składniki: cynamon cejloński*, korzeń bertramu*, korzeń galgantu*, korzeń imbiru*

 *z kontrolowanych upraw ekologicznych AT-BIO-402

 

Sposób użycia: 1-2 łyżeczki dodać do szklanki ciepłej wody (lub herbaty z kopru włoskiego) lub krótko zagotować (1 minuta) w filiżance wina. Pić ciepłe 1-2 razy dziennie. Nadaje się również do przyprawiania potraw oraz  samodzielnego spożycia po posiłku.

Producent:

Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria