);
Miód z mieszanką przypraw i gruszką jest najważniejszym środkiem w diecie św. Hildegardy. Jest nazwany "złotem dla jelit", jest nieoceniony przy oczyszczaniu i regeneracji jelit.
Barwurz-gewurz
Składniki: korzeń wszewłogi górskiej (34%)*, korzeń galgantu*, korzeń lukrecji*, cząber*, pieprz*
* składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych
Przepis na mus gruszkowy z mieszanką z wszewłogą:
Sposób przyrządzenia i stosowanie: Obierz 1,5 kg gruszek, pokrój na kawałki i gotuj w niewielkiej ilości wody do miękkości. Odcedź wodę i zmiksuj gruszki. Dodaj ok.200 g miodu oraz 100 g mieszanki Barwurz-gewurz, wymieszaj i zagotuj. Przelej do słoiczków i przechowuj w lodówce.
Sposób użycia: przed śniadaniem - 1 łyżeczka, po obiedzie - 2 łyżeczki, po kolacji - 3 łyżeczki.
Producent:
Wurdies, Kreuzweg 6, 92557 Weiding, Deutschland
Certyfikat BIO: DE-ÖKO-003 Kontrollstelle
Kraj pochodzenia: Niemcy