);
Makaron orkiszowy, jasny VEGE to makaron wytworzony z eko mąki orkiszowej jasnej (typ 630) ORvita, która powstała w wyniku przemiału ekologicznego ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. W skład makaronu orkiszowego VEGE wchodzi wyłącznie mąka orkiszowa ORvita i woda. Makaron orkiszowy Orvita jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki.
Makaron orkiszowy, jasny, bez jaj i soli zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Ze względu na jego wysoką rozpuszczalność orkiszu jest on szybki w przyrządzaniu. W zależności od formy makaronu, makaron należy gotować od 2 – 5 minut.
Makaron orkiszowy, jasny, bez jaj i soli występuje w sześciu formach i znajduje swoje zastosowanie jako dodatek do zup, jako składnik sałatek, zapiekanek, jako dodatek do dań głównych – może zastąpić ziemniaki. Makaron można podawać na słodko np. jako potrawę wigilijną „Makiełki”.
Eko Orkisz ORvita
- jest uprawiany w sposób ekologiczny (wszystkie nasze pola posiadają certyfikat EKO)
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica.
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologię organizmu
- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu
Dostępne opakowania: 400g
Dostępne formy makaronu orkiszowego jasnego ORvita, bez jaj i soli:
Świderek, Kolanko małe, Łazanka, Wstążka rosołowa, Nitka, Tagliatelle, Muszelka, Rigatoni, Fettucine
Sposób przygotowania makaronu orkiszowego:
Gotować ok. 2-3 minut drobne formy makaronu orkiszowego, 4-5 minut grubsze formy makaronu w dużej ilości wody. Do wody można dodać łyżeczkę oleju. Po ugotowaniu makaron można krótko przepłukać wodą.
Producent:
ORvita.pl Sp z o.o.
Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodatkowe informacje:
Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl