);
Makaron wałkowany, krojony o grubej, mięsistej strukturze.
Fettuccine jest jedną z form makaronu typowego dla kuchni włoskiej. Świetnie smakuje z wszelkimi sosami (pomidorowym, carbonara) czy zroszony oliwą, czosnkiem i parmezanem.
Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny ORvita to makaron wytworzony techniką wałkowania z eko mąki orkiszowej jasnej (typ 630) ORvita, która powstała w wyniku przemiału ekologicznego ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn, które uprawiamy sami na ziemiach w pełni certyfikowanych. Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny zawiera na jeden kilogram mąki orkiszowej dwa jaja, jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych.
Makaron orkiszowy wałkowany ORvita należy gotować od 5 - 8 minut.
Eko Orkisz ORvita
- jest uprawiany w sposób ekologiczny (wszystkie nasze pola posiadają certyfikat EKO)
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologię organizmu
- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu
Dostępne opakowania: 400g
Producent:
Orvita.pl Sp. z o.o.
Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodatkowe informacje:
Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl