);
MAKARON PROTEIN VEGE, Muszelka, bez jaj
Orkisz Orvita Oberkulmer Rotkorn + spirulina
MAKARON PROTEIN to unikalne połączenie wartości prastarego, leczniczego ekologicznego ziarna orkiszu i ekologicznej spiruliny (algi o prozdrowotnych i wzmacniających właściwościach). MAKARON PROTEIN to zwielokrotniona ilość białka, witamin, minerałów oraz rodanidu (wzmacniającego immunologię organizmu) i fikocyjaniny zwalczającej wolne rodniki.
Orkisz Orvita zawiera:
- wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż pszenicy
- bogactwo witamin i minerałów
- mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologię organizmu
Spirulina zawiera:
-białko odbudowujące i wzmacniające komórki organizmu
- witaminy i minerały
- dużą zawartość fikocyjaniny
MAKARON PROTEIN VEGE zawiera na jeden kilogram jasnej mąki orkiszowej ORvita (z prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn) 16,6g spiruliny bio i jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki. Dzienna zalecana do spożycia ilość spiruliny to 2-3g. W 100g Makaronu PROTEIN zawartość spiruliny wynosi 1,66g.
Sposób przyrządzania:
Aby zachować jak najwięcej wartości, makaron należy gotować 1 minutę od chwili wrzenia, a następnie odstawić z ognia i potrzymać 2 - 3 minuty pod przykryciem po czym odcedzić i przelać wodą. Podczas gotowania jest lekko wyczuwalny morski zapach, który mija po odlaniu wody. Makaron jest łagodny w smaku, ma efektowny wygląd i elastyczną konsystencję.
Dostępne formy: tagliatelle i muszelka
Opakowanie: 400g
Producent:
Orvita.pl Sp.z o.o.
ul. I Paderewskiego 36
62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska