);

MAKARON ORKISZOWY CIEMNY VEGE, 400 g Świderek

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: MOCB SW
  • Producent: Orvita
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 9,49 zł / szt.
  • 400 g ( 23,73 zł za 1 kg )
  
 
 

Makaron orkiszowy, ciemny, bez jaj i soli to makaron wytworzony z mąki orkiszowej pełnoziarnistej ORvita, która powstała w wyniku przemiału ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. W skład makaronu orkiszowego, ciemnego, bez jaj i soli wchodzi wyłącznie mąka orkiszowa Orvita i woda. Makaron Orvita jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki.

Makaron orkiszowy zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Ze względu na jego wysoką rozpuszczalność orkiszu jest on szybki w przyrządzaniu. W zależności od formy makaronu, makaron należy gotować od 2 – 5 minut.

Makaron orkiszowy, ciemny, bez jaj i soli występuje w trzech formach i znajduje swoje zastosowanie jako dodatek do zup, jako składnik sałatek, zapiekanek, jako dodatek do dań głównych – może zastąpić ziemniaki. Wspaniale smakuje z gulaszem z wołowiny lub dziczyzny.

 

 

Orkisz Orvita

- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera je pszenica.

- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologię organizmu

- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu

 

Dostępne opakowania: 400g

 

Dostępne formy makaronu orkiszowego, ciemnego bez jaj i soli ORvita:

Świderek, Kolanko małe, Krajanka prosta

 

Sposób przygotowania makaronu orkiszowego:

Gotować ok. 2-3 minut drobne formy makaronu orkiszowego, 4-5 minut grubsze formy makaronu w dużej ilości wody. Do wody można dodać łyżeczkę oleju. Po ugotowaniu makaron można krótko przepłukać wodą.

 

 

Producent:

ORvita.pl Sp. z o.o. Sp. kom.

ul. Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz

Kraj pochodzenia: Polska

 

Dodatkowe informacje:

Opinie i uwagi na temat produktu prosimy kierować na adres: zakupy@orvita.pl