SÓL HILDEGARDOWA
Codzienne wsparcie zdrowia w Twojej kuchni!

Galgant i Bertram to dwie przyprawy, które Św. Hildegarda uznawała za filary zdrowej kuchni. Zalecała, by dodawać je do jak największej liczby potraw. Nie tylko nadają daniom wyrazisty smak, ale również wspierają organizm w utrzymaniu sił witalnych i wewnętrznej równowagi.
Co więcej – Galgant i Bertram istotnie poprawiają jakość trawienia, dzięki czemu organizm łatwiej przyswaja cenne substancje odżywcze z pożywienia. Dlatego tak ważne jest, by używać ich na co dzień – najlepiej do wszystkiego!
Z doświadczenia wiemy jednak, że w codziennym gotowaniu łatwo o tym zapomnieć – dlatego stworzyliśmy sól hildegardową: sprytną, codzienną mieszankę, która zawsze jest pod ręką. Bo przecież sól dodajemy niemal do każdej potrawy!
Jak ją przygotować?
W naszej orvitowej kuchni łączymy:
- 2 części soli,
- 1 część galgantu,
- 1 część bertramu.
Wszystko dokładnie mieszamy i przechowujemy w szklanym pojemniku – najlepiej trzymać go na widoku, by sięgać po przyprawę podczas każdego gotowania. To proste rozwiązanie, które pomaga dbać o smak i zdrowie jednocześnie. Bez problemu przygotujesz ją samodzielnie.
Sięgnij po to, co naturalne i sprawdzone – gotuj zgodnie z dietą św. Hildegardy!