);
Pyszne, lekkie, chrupiące :)
Oto przepis:
1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 630
1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bio)
2 łyżeczki cukru trzcinowego (najlepiej w formie pudru)
1 cukier waniliowy bio (nie w a n i l i n o w y !)
szczypta soli
2 jajka
1/2 szkl roztopionego masła klarowanego ostudzonego lub inny tłuszcz np. olej słonecznikowy
1 i 1/3 szkl mleka (może być roślinne)
Najpierw wymieszać suche składniki. Następnie dodać jaja, tłuszcz i mleko i dobrze zmiksować.
Po 10 minutach nakładać niezbyt grubą warstwą do gofrownicy i zapiekać.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe :)
Można posypać pudrem, dżemem, syropem klonowym lub innymi dodatkami wg upodobania.
Smacznych wrażeń :)
Mąka orkiszowa Orvita, proszek bio i cukier waniliowy bio są dostępne w naszym sklepie:
https://orvita.pl/maka-orkiszowa-jasna-typ-630-1-kg-orvita.html
https://orvita.pl/proszek-do-pieczenia-bio-12g.html
https://orvita.pl/cukier-waniliowy-bio-20g.html